Liesbeth Sleijster
       NL Barista Kampioen 2007 
       Derde op het World Barista Championship 2008


Contact
  & Workshops...

Home

2019 NIEUW:
Filterkoffieapparaten
TEST

2018
Kookprogramma
Nijmeegse Vierdaagse
Liesbeth op Radio-1
Koffiemolens

2017
Start ButterflyCoffee
Pepermagazine
   Sterke vrouwen
Gevierde Duo
Video Blonde Pater

2016
Masterclass Roasting
Cocoontraining
Diverse evenementen

2013
Koffie in balans

2011
KoffieMasters 2011
Koffie&Thee magazine
RTL Boulevard
Radio Heerde

2010
US Barista Magazine
Venuez Magazine

2009
Onze Wereld okt
Coffee Pro april
Viva magazine
Coffee Pro febr

2008
Venuez Magazine
Koffie&Thee Magazine
Trends&TradeMagazine
3e op WK 2008
Klaar voor Kopenhagen
De Blonde Pater
Oefenen voor WK
Naar WK-2008
Omroep Gelderland
De Pers - febr.2008

2007
1e op NK 2007
Misset verslag
Wikipedia...
Latteart.nl...

Workshops:
  Espresso...
  Cappuccino...

2006
Misset verslag 2006
DutchBarista 2006
Video-impressie

Links
Contact

 VENUEZ oktober/november 2010


COCOON COFFEE in VENUEZTEKST Paula Plantinga
FOTOGRAFIE Chistoph Voorn

De liefde voor kofie werden baristi Rose van Asten en Liesbeth Sleijster met de paplepel ingegoten. In 2005 ontmoeten de gedreven dames elkaar bij Café De Blonde Pater in Nijmegen waar ze samen twee en een half jaar achter de espressomachine staan en trainen voor de baristakampioenschappen. De vele trainingen resulteren in de titel van Nederlands Baristakampioen, voor Rose in 2006 en voor Liesbeth in 2007. Een intensieve samenwerking volgt en ze doen veol ervaring op in het koffiespecialisme. In 2008 besluiten Rose en Liesbeth hun krachten te bundelen, dit jaar is Cocoon Coffee een feit.

TRAINING - Rose: “Cocoon Coffee houdt zich bezig met de kwaliteit van koffie in de breedste zin van het woord. Wij adviseren over koffie en het baristavak, en geven trainingen aan baristi en horecabedrijven. Onze consultancy houdt niet op bij een training. We lopen zelf ook een aantal keren mee in de zaak. Het is vaak een langdurig traject dat verdergaat dan een eenmalige baristatraining. Het gaat om de combinatie van het bieden van kwaliteit in kwantiteit. Als je een goede logistiek hebt, kun je in een paar minuten goede koffie neerzetten. Dat is vaak de grootste aarzeling van horecaondernemers. Bij ons komen ondernemers die beseffen dat ze daarbij begeleiding nodig hebben.”

KOFFIEBELEVING - Liesbeth: “Bij voorkeur zijn we vanaf het begin bij een zaak betrokken. Dan kunnen we ook kijken naar de werktekening van de zaak, de bar, de machine, de routing en het gevoel dat je wilt uitstralen. Daarin kan koffie een heel belangrijke rol spelen. Met koffie kun je een bepaalde beleving neerzetten, dankzij verschillende zetmethoden of blends. Terwijl een andere zaak juist gaat voor puur en simpel, maar wel goed bereid.” 

SMAAK - Rose: “Wij laten ondernemers de koffie proeven, want uiteindelijk draait alles 
om de smaak. Zij zijn degenen die de koffie moeten verkopen en volledig achter hun product moeten staan; het moet hun verhaal zijn.” Liesbeth: “Vaak heeft een ondernemer geen idee waar ze in de smaak op moeten letten. Wij helpen ze erbij. Uiteraard zijn ze vrij om hun eigen merk te kiezen, wij zijn volledig onafhankelijk. Tevens assisteren wij bij het maken van keuzes voor een molen, een espressomachine of filterapparaat en de juiste baristatools. En ook de tailormade koffiekaart kunnen wij samenstellen.”

EVENEMENTEN - Liesbeth: “Trainingen geven we op locatie, maar indien gewenst kan het binnenkort ook bij Cocoon Coffee. Dit is tevens een plek waar we kunnen experimenteren. We staan niet meer in een café, maar door onze service op evenementen kunnen we nog wel regelmatig koffie maken voor een groot publiek en dat is heerlijk!” 

KOFFIEDIVA’S - Rose: “We zijn geen koffiediva’s. Op evenementen kan men zien dat we kunnen knallen; dat we negen kilo aan koffie kunnen wegtikken wat er ook nog eens fantastisch uitziet én smaakt. We staan echt voor kwalitatieve koffie en daarin doen we geen concessies.”

Email... of bel mij: 06 427 15 461