|
|
Contact & Workshops... Home 2019
NIEUW: 2018 2017 2016 2013 2011 2010 2009 2008 2007 |
Coffee Pro ~ februari 2009
|
Over koffiekaarten, al dan niet met spirits,
gesproken, ik ben voor. Al heeft deze kaart nog een stoffig jasje met haar `wiener melange', 'Irish coffee' en ‘café au lait’.
Daar komt verandering in; dat zie je in het buitenland. Maar welke kant ga je op? Er zijn mogelijkheden te over. Coffee in Good
Spirits geeft de toon en de richting aan. Een goede espresso en cappuccino zouden aan de basis moeten staan. Simpel, maar niet makkelijk. Juist die basis kan nog zoveel beter en als dat goed zit, komt dat de hele koffiekaart ten goede. Het gaat om de koffie en de materialen die je gebruikt, de zorg en de tijd die je eraan besteedt. Mensen proeven dat. Wat is er lekkerder dan een goed gebrande en bereide espresso uit Guatemala, geserveerd in een mooi kopje met een glaasje water. Supersimpel, maar niet makkelijk. Tijdens die 25 seconden doorlooptijd is het erop of eronder. En reken maar dat de gast een goede van een slechte koffie kan onderscheiden. De mensen drinken tegenwoordig thuis hun koffie op stand en laten zich niet meer alles voorzetten. Dan de cappuccino. Als je een goede cappuccino serveert heb je de gast in de pocket. Ten eerste is de kans groot dat er nogmaals wordt besteld, ten tweede zijn ze er de volgende keer weer, nemen ze ook nog iemand mee, en oh ja, ze vertellen het ook nog even door aan de anderen op het werk, thuis of op school. Hoe simpel kan het zijn? Nee, niet makkelijk, eerst leren opschuimen, maar ook dat valt te leren. Dan in de zomer maak je ‘simpele' ijskoffies in spannende smaken, en heerlijke Irish coffee met bijpassende whisky, suiker en koude room. Een dienblaadje met een koffie, bonbons of een likeurtje. Misschien zelfs een koffiecocktail, ’s avonds op het terras na een hele warme dag... Mmm, ik droom weg... Ik denk dat ik maar eens wat ga slapen, nog vier uur te gaan hier hoog in de lucht, samen met Rose, op weg naar de wereldkampioenschappen in Amerika. We doen dan wel niet mee dit jaar, maar tijdens dit soort evenementen gebeurt het wel. Bron: Coffee Pro 1e jaargang - april 2009 - nummer 2 - Vakblad voor de koffie- en theebranche
|